Blog

Duitse auto kopen? Lees deze tips eerst

Ook dit jaar weer gaan vele Nederlanders hun geluk over de grens zoeken, wanneer het aankomt op een nieuwe auto. Specifiek in Duitsland natuurlijk de grootste automarkt van Europa. Het wordt voornamelijk aangedreven door de hoge autoprijzen in Nederland, en daarbij is zogezegd de Duitse automarkt veel groter, soms kun je gewoonweg niet vinden waar je naar op zoek bent in ons eigen kikkerlandje. In Duitsland heb je veel meer kans die auto te vinden waar je naar op zoek bent, dikke kans dat deze ook nog eens meer royaal uitgevoerd is dan dezelfde variant in Nederland en ten slotte bijna gegarandeerd ben je goedkoper uit. Tel je dit allemaal bij elkaar op en de massa auto import is heel logisch.

Nu willen we niet beweren dat een auto kopen over de grens een fluitje van een cent is. Geenszins, er zijn een aantal dingen om rekening mee te houden, en een aantal valkuilen om te omzeilen zeer zeker.

Allereerst een beginnersfout die veel doe het zelf auto importeurs maken is ze vergeten dat er een tijdelijk kenteken benodigd is om de auto van Duitsland naar Nederland te rijden. Rijd je gewoon met een Duits kenteken rond dan kan je dat duur komen te staan (bron).

Verder belangrijk is altijd een auto te kopen met garantie. Ja het klinkt als een open deur, maar te veel mensen begaan nog deze misser dus daarom bij deze opnieuw deze notie.

Ten derde, knoop in je oren dat er meerdere manieren zijn om de BPM te calculeren en die zijn allemaal toegestaan (meer informatie). Er zijn dus meerdere wegen die naar Rome leiden en sommige zijn korter (lees goedkoper) dan andere dus doe wat onderzoek en vul niet klakkeloos de BPM aangifte in want gegarandeerd dat je te veel betaald en dan bespaar je niet zoveel als je had kunnen doen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *